برای انجام هر کاری استفاده از ابزار و وسایل مناسب باعث پیشرفت راحتتر و بهتر شدن آن کار خواهد شد. در کارگاههای ساختمانی یکی از مواردی که باعث کندی کار میشود تامین مصالح مورد نیاز است. زمان زیادی طول میکشد تا بتوان مصالح بنایی را به محل ساخت منتقل کرد. با استفاده از بالابر ساختمانی حمل و نقل مصالح به طبقات مورد نظر در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود. مهم نیست که کجا این مصالح انبار شده باشند، شما فقط نیاز دارید آن را تا محل قرار گیری بالابر ساختمانی حمل کنید و بعد از آن این بالابر است که در کوتاهترین زمان این مصالح را به طبقه مورد نظر میرساند. میتوانید نسبت به ابعاد پروژه از انواع مختلف با ظرفیتهای متفاوت این بالابرها استفاده کنید. البته در برخی از پروژهها لازم است از چندین بالابر استفاده کرد. اگر گروههای مختلفی در یک کارگاه ساختمانی مشغول به کار باشند، شما نیاز خواهید داشت از دو یا چند بالابر ساختمانی استفاده کنید. در هیچ پروژه ساختمانی نبود بالابر قابل تصور نیست و بدون آن کارها پیش نمیروند.
چه مواردی را در هنگام تهیه بالابر ساختمانی باید در نظر بگیریم
برای هر پروژهای بالابر مناسب در بازار وجود دارد و شما میتوانید آن را برای پروژه خود تهیه کنید. اصلیترین بخش یک بالابر موتور آن است که باید تحمل وزن مورد نظر شما را داشته باشد. این موتورها هم در انواع تک فاز و هم سه فاز موجود هستند. اگر شما در یک پروژه کوچک تصمیم به استفاده از این بالابر ساختمانی دارید و موادی که تصمیم دارید به طبقات مختلف ساختمان برسانید وزن زیادی ندارند، استفاده از بالابر با موتور تک فاز مناسبتر است. این موتورها انرژی برق کمتری مصرف کرده و جای کمی را اشغال میکنند و میتوانند برای پروژههای کوچک مناسبترین باشند. اما اگر پروژههای شما بزرگ بوده و دارای طبقات زیادی است، باید از بالابر قویتری استفاده کنید. برای تعداد طبقات زیاد باید از کابل طولانیتری هم استفاده شود که موتور باید وزن کابل را هم تحمل کند. موتورهای دارای سیم پیچ مسی دوام بالاتری دارند و مصرف برق آنها کمتر است. از دیگر مواردی که در زمان خرید بالابر ساختمانی باید در نظر گرفت، گیربکس آن است. گیربکس بیشترین فشار را باید تحمل کند و در صورتی که از جنس بیکیفیت استفاده شود در کارکرد بالابر تاثیر زیادی خواهد گذاشت. قرقره بالابر نسبت به ارتفاعی که بالابر باید بار را بالا بکشد، باید جای کافی برای کابل را داشته باشد.
طریقه نصب بالابر ساختمانی
این بالابرها را میتوان به راحتی نصب کرد و بعد از انجام کار آنها را باز کرده و به جای دیگری منتقل کرد. در ابتدا پایهها، موتور، قرقره و کابل و دیگر متعلقات بالابر را به محل نصب منتقل میکنیم. هر دو پایه را برعکس در فاصله مناسب بر روی زمین قرار میدهیم و ریل را به پایهها وصل میکنیم. دقت کنید انتهای بسته ریل را به سمت بیرون قرار دهید و بعد از محکم کردن ریل، بالابر را برعکس کنید و پایههای آن را در صورت امکان جوش داده و یا وزنه بگذارید تا بالابر محکم شود. بعد از محکم کردن پایه جعبه بالابر که شامل موتور، گیربکس و قرقره است را در داخل ریل قرار دهید و انتهای ریل را ببندید. دقت کنید، در صورت انجام صحیح مراحل جعبه باید به راحتی بتواند درون ریل حرکت کند.
در هنگام کار با بالابر ساختمانی نکات ایمنی را رعایت کنید
رعایت نکات ایمنی در هر کاری اولین شرط است و برای کار با بالابر ساختمانی هم برخی موارد را باید رعایت کرد. اولین و مهمترین نکته این است که همیشه ظرفیت بالابر را در نظر داشته باشید و از حمل بارهای سنگینتر خودداری کنید. نکته دوم، این بالابرها برای حمل بار در نظر گرفته شدهاند و از آنها برای حمل انسان استفاده نکنید. شرایط نامساعد جوی باعث بهم خوردن تعادل دستگاه شده و خطر آفرین خواهد شد، در شرایط جوی نامناسب از آن استفاده نکنید.
به وبلاگ خود خوش امدید